Bemutatkozik Nagybajom gazdája

A második gazda a bemutatkozók sorában

Engedjétek meg, hogy egyenként mutassuk be Nektek a MyFarm Alapítvány Több termelő együttműködési programja által létrejött új hazai termelőpontokat.
Az Alapítvány munkája révén a kiválasztott gazdák, csatlakozva az együttműködéshez, folyamatos segítséget, átfogó tudásanyagot és tanácsokat kapnak a vegyszermentes termeléshez.
Emellett az Alapítvány segítséget nyújt a lokális értékesítés során, a MyFarm modellnek köszönhetően már az idény kezdete előtt eladásra kerülnek a termények, így a gazdák teljes biztonságban vághatnak neki a szezonnak.

Következzen most Nagybajom gazdája! Az új termelőpontnak köszönhetően Nagybajom gazdájától vegyszermentes zöldégkosarakat várásárolhatnak többek között Kaposvár, Pécs, Nagykanizsa illetve a Balaton nyugati és délnyugati településeinak lakói is.

Nagy Katalin rövid bemutatkozója

“Lassan másfél éve, hogy fővárosi életünket feladva világgá mentünk, és meg sem álltunk egészen Somogy megyéig, ott is az erdő közepéig! Fél év után bővült ki kis családunk egy pici lánnyal, Lilivel (örökbe fogadás útján), így immár hárman próbálunk helyt állni ebben a csodálatos új világban.

Lili mindenből kiveszi a részét, bár egyelőre inkább csak a főkostoló szerepét tölti be. Tamás vidéki gyökerekkel rendelkezik – a családja Borsodban foglalkozott mezőgazdasággal -, így ha nem is közvetlen közelről, de nagyobb rálátása van erre az életmódra, mint nekem.
Én, Kata (de fura így írni magamról) pedig Budapesten születtem és nőttem fel.

19 éves koromban birkóztam először egy elektromos fűnyíróval (én nyertem). Itt a tanyán tapasztalat útján kezdtünk el tanulni, sok állattal és egy önfenntartásra berendezett konyha kerttel. Mindig mosolygunk, amikor a környéken úgy emlegetnek minket, mint biogazdálkodókat, hiszen eleinte inkább a tudatlanságunk miatt nem használtunk semmi védő-, vagy egyéb szereket. A tapasztalatok alapján pedig rádöbbentünk, hogy nem is kell, bőven megterem minden mindenféle védelem nélkül is! Így tetszett meg a biogazdálkodás, amit immár tudatosan csinálunk.

Hogy miért is jelentkeztünk a programba? A véletlen hozta. A Facebookon jött szembe egy hirdetés – ráadásul másik területre szólt – amire kíváncsiságból kattintottam. Azt hittem, hogy kapunk majd egy átlagos tájékoztató emailt… Aztán pár nap múlva megszólalt a telefon…

Megismerve a MyFarm csapatot hálát adunk, hogy így alakult, hiszen minden, amit képviselnek fontos része a mi életünknek is: egy vidám közösség hatalmas szívvel, és olyan emberekkel megáldva, akik tenni akarnak azért, hogy jobb legyen a világ. Pár beszélgetés után tudtuk, hogy megtiszteltetés lesz, ha közéjük tartozhatunk és olyan emberektől tanulhatunk, akiket elismerünk.”