Kerekegyháza is termelőpont lett

Az hatodik gazda bemutatkozás

Engedjétek meg, hogy egyenként mutassuk be Nektek a MyFarm Alapítvány Több termelő együttműködési programja által létrejött új hazai termelőpontokat.
Az Alapítvány munkája révén a kiválasztott gazdák, csatlakozva az együttműködéshez, folyamatos segítséget, átfogó tudásanyagot és tanácsokat kapnak a vegyszermentes termeléshez.
Emellett az Alapítvány segítséget nyújt a lokális értékesítés során, a MyFarm modellnek köszönhetően már az idény kezdete előtt eladásra kerülnek a termények, így a gazdák teljes biztonságban vághatnak neki a szezonnak.

Zárjuk a 2020-as bemutatkozók sorát most Kerekegyháza gazdájával! Az új termelőpontnak köszönhetően Kerekegyháza gazdájától vegyszermentes zöldégkosarakat várásárolhatnak többek között Dél-Pest (5-10. Kerületek és 17-20. Kerületek), Kecskemét, Soltvadkert, Szalkszentmárton, Kiskunfélegyháza, Cegléd, Nagykőrös és Lajosmizse lakói is.

Varga Máté rövid bemutatkozója

“Kerekegyháza szélén, egy tanyán élünk 2.5 éves kislányunkkal. Mindannyian nagyon szeretünk a természetben lenni, tevékenykedni, sportolni és figyelni, hogy hogyan tanít minket környezetünk a való életre.

Gyerekkorunk óta Kerekegyházán élünk, itt nevelkedtünk fel, így természetessé vált számunkra a kert gondozása, állatok tartása, és az ezzel az életformával járó munkák elvégzése./ Mindketten Szegeden folytattuk tanulmányainkat: Máté környezetgazdálkodást tanult, én, Anna pedig biológusként, majd molekuláris biológusként végeztem. Közben kicsiny szülővárosunkban elkezdtünk egy kisebb területen batátát termeszteni. Tanulmányaim befejeztével fél évet dolgoztam laborban, azonban a zárt térben eltöltött rövid munkaidőm alatt egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy sokkal inkább a természettel együttműködve, ahhoz közel szeretnék tevékenykedni.

Életutunk során megismerkedtünk Szombathelyi Tiborral, aki rengeteget segített abban, hogy hogyan lehet vegyszermentes zöldségeket termeszteni úgy, hogy egész évre biztosítsuk magunknak és a családunknak az ételt (talajforgatás mentes talajból). Az érdeklődésünk a témában napról-napra tovább nő, egyre több videó és könyv segítségével próbálunk minél több információt megszerezni az önellátásról és vegyszermentes gazdálkodásról.

Folyamatosan fejlesztjük tanyánkat, így tavaly májusban vásároltunk 350 db tyúkot is, amit szabadtartásban tartunk, racka birkákkal együtt.

Azért jelentkeztünk a programba, mert a mi elképzeléseinkkel – vegyszermentes zöldségtermesztés, kosár közösség kialakítása, kis helyi gazdák támogatása – teljes összhangban van a MyFarm által megálmodott és működtetett koncepció. Szeretnénk egy közösséghez tartozni, amelyet hasonló gondolkodású emberek alkotnak, erősítve egymást és ezeket az értékeket.”