Milyen a mángold íze?

Milyen a mángold íze?

Amikor egy gyermek kézbe vesz egy magot, nem csak egy növényt ültet, hanem egy jövőt is. 🌱 Ebben az évben a MyFarm kertek szívében rengeteg kis kezet látunk elvarázsolva a természet csodái által.🥰 Minden pillanat, amikor egy gyermek rácsodálkozik egy frissen szedett mángold ízére, vagy amikor izgatottan ültetnek fűszernövényeket, megtanítja őket a fenntarthatóság és a természet szeretetére.

Szívünk mélyéről hiszünk abban, hogy ha a gyerekek megértik és megszeretik a természetet, akkor egy szebb és fenntarthatóbb világot építenek majd felnőttként. 😇🫶🪴

Ópusztaszeri kertünk gyermekcsoportot látott vendégül, hogy szervezett keretek között oktathasson a vegyszermentes termelésről, a fóliaházakról, üvegházhatásról, de a jól tárolható őszi zöldségnövények titkáról is.

Amellett, hogy a gyerekek a palántázás, magvetés feladatait is megismerhették és kipróbálhatták, részt vehettek a friss szezonutó betakarításában is.

2023-ban számtalan gyermekcsoportot és családot láttunk vendégül kertjeinkben. A téli, szürkébb napokon igazi feltöltődés ezeket számba venni. Családi napokat és csapatépítőket tartottunk 👥, fűszernövény-ültető workshopot 🌿, befőzési tanácsadást 🍯, iskolásokat kalauzoltunk a gazdálkodás, vegyszermentes termelés útvesztőjében. Már gőzerővel dolgozunk a 2024-es aktivitásokon is 💪📅, és örömmel adunk hírt róla, hogy sokkal nagyobb szerepet fog kapni az eddigiekhez képest a környezeti nevelés, az óvodai-iskolai intézmények megszólítása a mindennapjainkban, mint korábban!

A 2023-as programok megvalósítását az Agrárminisztérium is támogatta.