Bemutatkozik Nagyréde gazdája

Az ötödik gazda a bemutatkozók sorában

Engedjétek meg, hogy egyenként mutassuk be Nektek a MyFarm Alapítvány Több termelő együttműködési programja által létrejött új hazai termelőpontokat.
Az Alapítvány munkája révén a kiválasztott gazdák, csatlakozva az együttműködéshez, folyamatos segítséget, átfogó tudásanyagot és tanácsokat kapnak a vegyszermentes termeléshez.
Emellett az Alapítvány segítséget nyújt a lokális értékesítés során, a MyFarm modellnek köszönhetően már az idény kezdete előtt eladásra kerülnek a termények, így a gazdák teljes biztonságban vághatnak neki a szezonnak.

Következzen most Nagyréde gazdája! Az új termelőpontnak köszönhetően Nagyréde gazdájától vegyszermentes zöldégkosarakat várásárolhatnak többek között Gyöngyös, Észak-Pest (13-14-15-16. kerület), Jászberény, Hatvan lakói is.

Zödösné Csépány Erika rövid bemutatkozója

“A Mátra lábánál egy kis faluban, Nagyrédén élünk 4 gyermekünkkel.

A férjem biológia –környezetvédelem szakos tanár, biológus, méhész, és gombaszakellenőr is egyben, így a gyerekeinket már kiskoruk óta az értékes, természetes életmódra neveljük. Jómagam vidékfejlesztési szakirányú, agrármérnöki végzettséggel rendelkezem.

2008-ban nyertem el a Vidékfejlesztési projekt: „Fiatal Kisgazda” címet, így még abban az évben létrehoztuk saját gazdaságunkat, ahol bogyós gyümölcsöket (egrest, málnát, ribizlit, szedret) termesztünk. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy mi kerül a családi asztalunkra, ezért saját veteményes kertünkben évek óta vegyszermentesen termesztjük a zöldségeket, gyümölcsöket, melyeket nem csak idényszerűen, hanem feldolgozva (pl. : szörpök, lekvárok, savanyúk) is fogyasztunk.

Sajnos azt tapasztaljuk, hogy a vegyszermentes, egészséges táplálkozás sok családnak fontos ugyan, de nehezen megvalósítható: nincs megfelelő tájékoztatás, fórum és közösség, ahol az emberek megtanulhatnák, hogy hogyan és mit állíthatnak elő saját maguk. Az életszemlélet valahogy kimerül a nagyobb üzletláncok és kis bio élelmiszerboltok kínálatának böngészésében.

Mivel eddig csak a családunk számára állítottunk elő vegyszermentes zöldségeket, arra gondoltunk, hogy szívesen csatlakoznánk egy olyan csapathoz, ahol mi magunk is tanulhatunk, illetve a megtermelt finomságokat el is juttathatjuk azok számára, akiknek fontos ugyan az értékes, egészséges életmód, de maguk nem tudják ezt széleskörűen megvalósítani.

Mindemellett a MyFarm csapatot egy remek, családias hangulatú közösségnek tartjuk, amelyhez tartozni öröm – és ráadásul jó célt szolgál!”