Demjén is termelőpont lett

A harmadik gazda a bemutatkozók sorában

Engedjétek meg, hogy egyenként mutassuk be Nektek a MyFarm Alapítvány Több termelő együttműködési programja által létrejött új hazai termelőpontokat.
Az Alapítvány munkája révén a kiválasztott gazdák, csatlakozva az együttműködéshez, folyamatos segítséget, átfogó tudásanyagot és tanácsokat kapnak a vegyszermentes termeléshez.
Emellett az Alapítvány segítséget nyújt a lokális értékesítés során, a MyFarm modellnek köszönhetően már az idény kezdete előtt eladásra kerülnek a termények, így a gazdák teljes biztonságban vághatnak neki a szezonnak.

Következzen most Demjén gazdája! Az új termelőpontnak köszönhetően Demjén gazdájától vegyszermentes zöldégkosarakat várásárolhatnak többek között Eger, Tiszafüred, Mezőkövesd és Miskolc lakói is.

Pálmányné Verebélyi Veronika rövid bemutatkozója

Pálmányné Verebélyi Veronikának hívnak, agrármérnök vagyok és Eger mellett, Demjénben élek a férjemmel és 3 lányommal.

Amikor megszületett az első gyermekünk vált igazán fontossá számunkra az egészségünk óvása. Akkor még csak kis területen termesztettük – saját fogyasztásra – vegyszermentes zöldségeinket és gyümölcseinket. A nagy lépést 2015-ben tettük meg, amikor is egy pályázat útján sikerült felépíteni gazdaságunkat. Mára közel 7000 nm-en gazdálkodunk, amelyből kb 2800 négyzetméteren foliasátor van.

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy Eger csupán 13 kilométerre van tőlünk, illetve az 5 kilométeres környezetünkben 3 termálfürdő is található – ezért úgy gondoltuk, hogy elsősorban a turizmus kiszolgálására termesztjük majd vegyszermentes zöldségeinket.
Sajnos azonban az éttermek nem igazán fizették meg a minőségi árut, és nem voltak túl toleránsak, ha éppen nem sikerült az általuk megkívánt mennyiséget szállítani valamiből.

A 2020-as év komoly kihívásai után jött szembe a Facebookon a hirdetés, hogy a MyFarm gazdajelölteket keres.
Emlékszem, a férjemmel egymásra néztünk, és egyszerre állapítottuk meg, hogy: Igen, ez az, amire szükségünk van!”