Szentmártonkáta is termelőpont lett

Az hatodik gazda bemutatkozás

Engedjétek meg, hogy egyenként mutassuk be Nektek a MyFarm Alapítvány Több termelő együttműködési programja által létrejött új hazai termelőpontokat.
Az Alapítvány munkája révén a kiválasztott gazdák, csatlakozva az együttműködéshez, folyamatos segítséget, átfogó tudásanyagot és tanácsokat kapnak a vegyszermentes termeléshez.
Emellett az Alapítvány segítséget nyújt a lokális értékesítés során, a MyFarm modellnek köszönhetően már az idény kezdete előtt eladásra kerülnek a termények, így a gazdák teljes biztonságban vághatnak neki a szezonnak.

Jankó Zsolt rövid bemutatkozója

“Jacsó Zsolt vagyok és egy kelet Pest megyei faluban a Tápió régióhoz tartozó Szentmártonkátán élek. Nem régen, tavaly év végén költöztem ki ide több mint 20 év budapesti élet után azzal a céllal hogy gyökeresen megváltoztatva az életemet egy fenntarthatóbb és számomra élhetőbb irányba állítsam. A mezőgazdasággal csak gyerekként volt némi kapcsolatom ahol szüleim és nagyszüleim földjein, gyümölcsöseiben segítettem be alkalmanként. Több mint 15 év multinacionális kiskereskedelemben managerként eltöltött idő után úgy éreztem már semmi nem motivál hogy folytassam és elérkezettnek láttam az időt arra hogy hosszú évek óta dédelgetett álmomat valóra váltsam és felhagyva a nagyvárosi pörgéssel egy lassabb, nyugodtabb hosszú távon sokkal fenntarthatóbb életet kezdjek el élni vidéken. Nem mentem túl távol a fővárostól, sikerült vennem egy nagy telket, majd nem sokkal később a két üres de elhanyagolt szomszédos telket is megszereztem így most több mint 7500 nm-es ”birtokon” élem vadonatúj életem. Az idei első év egy amolyan teszt év volt, ahol rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem a zöldségtermesztés terén, belerázódtam a gazdálkodásba amit nagyon élvezek és szeretném bővíteni a tudásom és tapasztalatom. Itt minden nap tanulok valami újat és így vidéki újrakezdőként úgy érzem sikerült megállnom a saját lábamon. A MyFarmra az interneten találtam rá és amikor gazdákat kerestek én is jelentkeztem hozzájuk. Nagyon szimpatikusnak tűnt az alapötlet és a koncepciójuk sokban egyezik az én elképzelésemmel. A kiköltözést az is motiválta, hogy belülről látva és tapasztalva a multikiskereskedelem visszásságait mindenképpen a hazai vegyszermentes, bio zöldségekben és gyümölcsökben látom a jövőt. Lelkesen és nagy elánnal vágtam bele ebbe a projektbe és remélem sok-sok szép és ízletes zöldséggel és gyümölccsel tudok hozzájárulni egy fenntarthatóbb világhoz az én saját kis szintemen.”