Új termelőpont, Ópusztaszer gazdája

Kezdünk!

Engedjétek meg, hogy egyenként mutassuk be Nektek a MyFarm Alapítvány Több termelő együttműködési programja által létrejött új hazai termelőpontokat.
Az Alapítvány munkája révén a kiválasztott gazdák, csatlakozva az együttműködéshez, folyamatos segítséget, átfogó tudásanyagot és tanácsokat kapnak a vegyszermentes termeléshez.
Emellett az Alapítvány segítséget nyújt a lokális értékesítés során, a MyFarm modellnek köszönhetően már az idény kezdete előtt eladásra kerülnek a termények, így a gazdák teljes biztonságban vághatnak neki a szezonnak.

Nyissuk is a bemutatkozók sorát Ópusztaszer gazdájával! Az új termelőpontnak köszönhetően Ópusztaszer gazdájától vegyszermentes zöldégkosarakat várásárolhatnak többek között Szeged, Hódmezővásárhely, Makó, Szentes, Kiskunhalas, Algyő lakói is.

MyFarm Alapítvány Ópusztaszer vegyszermenetes zöldségkosarak Szeged, Hódmezővásárhely, Makó, Szentes, Kiskunhalas, Algyő

Papp András rövid bemutatkozója

“Papp András vagyok, és egy békés dél-alföldi településen, Ópusztaszeren élünk a családommal.

A zöldség- és gyümölcstermesztés már több generáció óta a mindennapjaink szerves része. Az évek során a kertünkben “megfordult” kultúrák száma szinte végtelen: termesztettünk már sárgarépát, káposztát, salátát, kínai kelt, karfiolt, zellert, paprikát, paradicsomot, burgonyát, édesburgonyát, sőt még bazsalikomot, rozmaringot és egyéb fűszernövényeket is. A kertből frissen szedett zöldségekből készült ételek íze páratlan, ezért a vegyszermentességre mindig több és több energiát fordítunk.

Az évek során, szó szerint megetették velünk, hogy azért van szükség hatalmas monokultúrákra és vegyszerekre, mert csak így lehet a lakosságot élelemmel ellátni. Ennek pont az ellenkezője igaz.
Fontosnak tartjuk, hogy ne akarjunk télen is paradicsomot enni, hiszen a szezonális zöldségek fogyasztásával a pazarlásunk is csökken. A fenntarthatósági törekvések nyomán, a hipermarketekbe zarándoklás helyett egyre többen fordulnak helyi termelőkhöz. Ezt az elvet vallva csatlakoztunk mi is a MyFarm csapatához.

A fenntarthatóság jegyében célunk a kerteket bejuttatni a városokba, hogy ezzel is zöldítsük azokat és segítsük a jövő generációját.”